Indien u wenst om uw brommer voor een tijdje in de garage te stallen, kunt u tegenwoordig ook gebruik maken van de service brommer schorsen.

Dit wil zeggen dat u tijdelijk geen gebruik maakt van uw brommer en gedurende een periode vrijgesteld wordt van voertuiggebonden verplichtingen.

U moet u zich er bewust van zijn dat u dan ook geen gebruik kan maken van uw voertuig want anders pleegt u misbruik.

Hoe kan u uw brommer schorsen?

brommer schorsenU kunt u brommer schorsen via de grotere postkantoren, via de balies van de grotere RDW-vestigingen en via internet. Voor de eerste twee manieren heeft u het tenaamstellingsbewijs(deel 1B) en het overschrijvingsbewijs (deel II) van het kentekenbewijs nodig. Daarnaast dien u een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Het schorsingsbedrag bedraagt €10,50, maar het opheffen van de schorsing is kosteloos.

Na het schorsen krijgt u een nieuw tenaamstellingsbewijs dat vermeldt dat de brommer is geschorst en tot wanneer de schorsing geldt. Uw brommer schorsen kan ook heel gemakkelijk via de website van de RDW. Hiervoor is wel een DigiD vereist. Het schorsingsbedrag bedraagt wederom €10,50 en kunt u betalen via IDEAL. Binnen 5 dagen wordt het nieuwe tenaamstellingsbewijs (deel 1B) toegestuurd.

Elektrische brommers?

Voor elektrische brommers gelden exact dezelfde regels in heel Nederland en België. Toch kan je deze wetgeving relatief makkelijk omzeilen door te opteren voor een elektrische step in plaats van een elektrische brommer of scooter. Om hierover meer bij te leren kan je makkelijk hier klikken. Let op: deze elektrische steps zijn natuurlijk wat trager; maar ze kennen geen kentekenplicht, en de kosten lopen dus een pak minder snel op!