scooter schorsenRijdt u even een tijdje niet meer op uw scooter? Dan kunt u uw scooter kenteken schorsen. Op deze manier bent u even van de maandelijks lasten van de scooter af (een mooi overzicht van andere kosten kan u hier vinden). Het scooter kenteken schorsen gaat heel eenvoudig. U kunt dit doen via grote postkantoren, grote RDW vestigingen of via internet.

Postkantoor of RDW

Het scooter kenteken schorsen via het postkantoor of het RDW doet u met de tenaamstelling, het overschrijfbewijs en uw legitimatiebewijs. De kosten voor de schorsing bedragen €10,50.

Internet

Uw scooter kenteken schorsen via internet doet u met behulp van uw DigiD-code. Ook voor het schorsen via internet bedragen de kosten €10,50. U betaald dit doormiddel van IDEAL. Het online schorsen kunt u doen via de website van DigiD.

Opheffen schorsing

Na een jaar vervalt de schorsing automatisch. Wilt u eerder uw schorsing opzeggen dan kunt u dit gratis doen via internet. Het opheffen van de schorsing gaat direct in, u hoeft dus niet te wachten tot de schorsing ongedaan is gemaakt. Als u de schorsing binnen drie maanden opheft, dan krijgt u een naheffing van de motorrijtuigenbelasting.